Fire piger vandt iværksætterpris for App

App skal gøre det let for jævnaldrende at møde nye venner i deres egen by – i virkeligheden.

“By-Venner” er en app, hvor man kan få nye venner, hvor man kan se, hvem der er i nærheden, skrive til hinanden, chatte, og aftale hvor man eventuelt skal mødes. App’en findes endnu ikke i virkeligheden, men er indtil videre blot en god idé, som fire elever fra Askov Skolen ved Køge har udviklet.

“Vi synes selv, at der mangler sådan en app. Vi tog udgangspunkt i vores egne behov og videreudviklede ideen,” fortæller Lærke Rønholt.

Vigtigt at mødes i virkeligheden
Det er jo ikke, fordi der mangler sociale medier, hvor unge kan skrive sammen, lægge billeder op og så videre, men det vigtige for holdet bag ideen var at skabe en App, hvor man ikke bare sidder med hver sin telefon eller computer – men mødes rigtigt ude i virkeligheden.

“Det er vigtigt for os, at flere unge kommer mere ud, fordi der er mange, der sidder bag en skærm og kun har venner over de sociale medier. Vi ved fra os selv, at vi har mange venner på Facebook og Snapchat, som vi egentlig aldrig har mødt. Og app’en By-Venner kan hjælpe folk med at møde andre unge med forskellige interesser.”

Aktiviteter i nærområdet
App’en indeholder chat, map og profil. Inde under ‘profil’ er der aktiviteter, hvor du kan møde andre unge, fx på en café. Det foregår på den måde, at den lokale café for eksempel laver et tilbud om, at der fredag eftermiddag er rabat på varm kakao til alle skoleelever, hvorefter begivenheden bliver oprettet i App’en, og så er det bare op til brugerne at gribe chancen og møde op i cafeen sammen alle de andre skoleelever, som også bruger App’en og gerne vil mødes med andre jævnaldrende i deres by.

Inde på ‘map’ kan du se, hvem der er i nærheden, og inde på ‘chat’ kan du skrive med dine nye venner.

“Det med at få ideen og føre den ud i livet var egentlig ikke svært. Men det at få lavet kontrakter og sponsoraftaler var en smule udfordrende,” fortæller Lærke Rønholt.  

Gode råd fra idéskaberne

  • Keep working hard. Når du har fået din ide, så bliv ved med at kæmpe og tro på, at det nok skal lade sig gøre.
  • Husk at tage patent på din idé, ellers kan den blive taget at nogle andre. Da vi havde præsenteret vores app på en læringsmesse, satte vi den lidt på pause, og en måneds tid efter blev der lavet en opdatering på en app, der minder rigtig meget om vores.  

Hvordan ville I gøre det?

Hvis I skulle lave et projekt, hvor folk kunne få nye venner, hvordan ville I så gøre det? 

Nicoline Remien, Mathilde Daustand, Maria Josufi og Lærke Rønholt fra Askov Skolen ved Køge har fået ideen til Byvenner-app'en.

Ideen om By-Venner app'en var så god, at den vandt kategorien kulturel innovation på Iværksættermessen i Køge i 2017. Blandt andet fordi eleverne havde været ude at skaffe sponsoerer.